Kronospan ROCKO SPC vízálló falrendszer szerelése 

 

A Rocko SPC táblákat épületen belüli felszerelésre tervezték. A termék falfelületek kidolgozására szolgál, száraz és nedves helyiségekben egyaránt. A helyes összeszerelés és karbantartás biztosítja a Rocko SPC lapok hosszú távú használatát.

A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen telepítésből vagy rossz összeszerelési körülményekből eredő károkért.

 

Hulladék számítás: rendeljen 10%-kal többet, mint a rögzítési felület, hogy figyelembe vegye a vágásokat és a selejteket.

Pihentetési követelmények:48 óra szükésges.

Belső környezeti feltételek: 15°C – 30°C

 

1. Klimatizálás A

beépítés előtt a Rocko csempéket szobahőmérséklethez kell szoktatni a telepítés helyén. A helyiségnek, ahol a főzőlapot fel kell szerelni, 15 o C - 30 o C [59 o F - 86 o F] között kell lennie. A Rocko lapokat vízszintesen, egyenletes felületen, ellenőrzött környezeti feltételek mellett kell tárolni.

 

2. Szerelőeszközök / Javasolt tartozékok

• Körfűrész vezetőrúddal
• Vágótárcsa - kellően nagy fogszámú tárcsák ajánlottak, pl. ø165mm (56 fog) és ø350mm (108 fog)
• Univerzális kés
• Vonalzó, mérőszalag, ceruza
• Távolsági keresztek, kapcsok a szintezéshez csempe
• Ragasztóúszó, patronos kinyomó
• Seprű vagy porszívó
• Opcionális: asztali fűrész, lyukfűrész, szúrófűrész, szerelőfogó

 

 

3. Aljzat előkészítés

3.1. Aljzatigény

FA (rétegelt lemez, OSB)
 
• A fa aljzatokat szilárdan kell rögzíteni az alapszerkezethez; A Rocko csempéket nem szabad instabil, rosszul rögzített alaplemezekre szerelni
• Az aljzat legyen teherbíró, száraz, tiszta és zsírtalanított
• Az aljzatnak stabilnak, repedés-, hajlítás- és egyenetlenségektől mentesnek kell lennie
BETON, TÉGLA
 
•Minden laza és instabil elemet el kell távolítani az alapról
•Az aljzat minden domborulatát csiszolással el kell távolítani; az üregeket megfelelő gittel kitölthetjük, majd alapozhatjuk
•Az aljzatot az ajánlásoknak megfelelően keményíteni és fűszerezni kell
KERÁMIA CSEMKE, TERAZZO, KŐ
•A meglévő aljzatot szilárdan kell rögzíteni az alépítményhez; ne szerelje fel
Rocko csempe instabil, rosszul rögzített lapokhoz
•A csempék felületét alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell a ragasztó felhordása előtt

 

3.2. Talajkiegyenlítés

Az aljzatot max. 2 mm x 1 m hosszú [0,08 "x 40"]. Nincs egyenetlenség, elhajlás és hiba.

 

3.3. Az aljzat tisztítása

Tisztítsa meg a falat a szennyeződésektől és a portól, és zsírtalanítsa, ha nem nedvszívó felületre szereli fel.
A felületnek egyenletesnek és stabilnak kell lennie. Nedves helység esetén vízálló felület "folyékony fólia" kialakítása. 

 

3.4. Felületi méretek

A szerelés megkezdése előtt mérje meg a falak hosszát, amelyekre a Rocko csempéket felhelyezik. A lemezek megfelelően megtervezett elrendezése megakadályozza a nagyon keskeny elemeket, és lehetővé teszi az arányok megtartását.

 

4. ROCKO csempék formázása

A táblákat vezetős körfűrésszel formázzuk. Vágáshoz kellően nagy fogszámú tárcsákat ajánlunk, pl. ø165 mm (56 fog) és ø350 mm (108 fog). Ne felejtse el a táblát a dekoratív felülettel felfelé vágni. Ha a falfelületen elektromos csatlakozóaljzatok vagy egyéb szerelési elemek vannak, a beszerelés előtt vágjon lyukakat a táblába. A lyukak formától függően lyukfűrésszel vagy szúrófűrésszel vághatók.

 

5. A lemez felületének tisztítása

A vágott lemezeket meg kell tisztítani. A táblák alsó felületének, amelyre a ragasztót fel kell hordani, pormentesnek, száraznak és zsírtalanítottnak kell lennie a ragasztó megfelelő tapadása érdekében.

 

6. Ragasztó felhordása tubusból/patronból/fóliacsomagolásból

A. Rögzítőszalagok ragasztása

A kétoldalas rögzítőszalagot függőlegesen ragasszuk fel az alapfelületre. Biztosítja a ragasztó egyenletes eloszlását, megkönnyíti a beszerelést és megtartja a táblákat, amíg meg nem köt. A szalagot egyenletesen, kb. 20-45 cm távolságra (falfelülettől függően).

B. Ragasztó felhordása

Vigye fel a rögzítő ragasztót a panel alsó oldalára vagy a falfelületre. Ha patronban vagy fóliacsomagban használ ragasztót, függőleges csíkokban, 10 cm-es időközönként hordja fel. Ne hordja fel a ragasztót foltokban. Vigyen fel ragasztót minden kivágott lyuk körvonala alá. A ragasztott felületeket a ragasztó felhordása után 10 percen belül össze kell ragasztani.

 

7. Ragasztó felhordása simítóval

Vigye fel a rögzítő ragasztót a panel aljára vagy a falfelületre. Vigye fel a ragasztót a ragasztott tábla teljes felületére. Ne hordja fel a ragasztót foltokban. A ragasztó felhordása simítóval (C1) 4x4x4 mm. A ragasztott felületeket a ragasztó felhordásától számított 40 percen belül össze kell ragasztani. MS polimer ragasztót kell használni. Az MS polimer tömítőanyagok számos építőanyaghoz tapadnak, így univerzálisan használhatók. A szilikonoktól eltérően az MS polimer tömítőanyagok festhetők és ráadásul még hőállóak is.

 

8. Panelek ragasztása a felületre

A ragasztó felhordása után helyezze a táblát a falhoz és nyomja le. Az optimális szilárdság érdekében a ragasztandó elemeket úgy nyomja össze, hogy 2-3 mm-es szellőzőrés legyen közöttük. Ez a távolság biztosítja, hogy a ragasztóanyag tartósan tovább tudja vinni a deformációt.

 

9. Lemezkiegyenlítés

Az első deszka felragasztása után helyezze el a kiegyenlítő kapcsokat - ezek lehetővé teszik a táblák közötti tágulási rés (2-3mm) tágítását és megkönnyítik a felület kiegyenlítését. A következő tábla felragasztása után simítsa ki a szomszédos felületeket. Ne távolítsa el a szintező kapcsokat, amíg a ragasztó meg nem kötött. Folytassa a következő lemezek összeszerelésével.

 

10. A klipek és a védőfólia eltávolítása

A ragasztó kötési sebessége a környezeti hőmérséklettől és a levegő páratartalmától függ (24-48 óra). A hőmérséklet és a páratartalom növekedésével a polimerizációs folyamat gyorsabb. Biztosítson hatékony szellőzést a teljes kikeményedésig. A munka befejezése és a ragasztó felhordása után távolítsa el a szintező kapcsokat, majd távolítsa el a védőfóliát a táblák felületéről.

 

11. A hézag kitöltése A

tágulási hézagokat rugalmas hézaggal (epoxi, szilikon) vagy erre a célra szolgáló befejező profilokkal kell kitölteni. A fugázóanyag felhordása előtt festőszalaggal védje meg a tágulási hézag mentén lévő felületeket - ez megkönnyíti a fugázási folyamatot és megvédi a felületeket a szennyeződésektől. A profilokat a panelek összeszerelése során kell felszerelni. A profilok rögzítéséhez ugyanazt a ragasztót használja, mint a táblák ragasztásához. A szerelés során töltse fel a profilok belső felületeit szilikonnal a profillap csatlakozás tömítésére.

 

12. A panelek tisztítása összeszerelés után

A Rocko Tiles felület közvetlenül a szerelés után használható. Távolítsa el a port és a szennyeződést a Rocko Tiles tisztítófolyadékkal. Nedves, nem túl bolyhos ronggyal (lehetőleg mikroszálas) törölje át a táblákat. Ne használjon drótot vagy nylon szivacsot, amelyek károsíthatják a felületet.

 

 Kattintson ide a teljes ROCKO Tiles felhasználói kézikönyv letöltéséhez
 

 

Száraz terület beépítése

 

Nedves terület beépítése (a 3.3. pont más mint a száraznál)

 

 

Raktárkészlet

A honlapunkon a termékek a gyártó/beszállító széles - adott esetben teljes - választékát mutatják. Raktárkészletünkön nincs a teljes választék, de minden a honlapunkon szereplő terméket - a beszállítások gyakoriságának köszönhetően - rövid időn belül beszerzünk. Az aktuális raktárkészletről érdeklődjön elérhetőségeink egyikén. Kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.

Ajánlatkérés

Az alábbi űrlap kitöltésével bövebb információt kaphat termékeinkről. Kollégáink 48 órán belül a megadott elérhetőségek egyikén felveszik Önnel a kapcsolatot. Biztosítjuk, hogy az Ön által megadott adatokat a jövőben csak az ABH-System Kft. használja.

Személyes adatok:

A megjelölt mezők kitöltése kötelező!
*Név:
*E-mail cím:
Cégnév:
*Város:
*Telefonszám:

Ajánlatkérés részletei:

Kérjük ide írja le a megrendelni kívánt termék részleteit, mennyiséget, kiszállítás helyszínét, előzetes munkálatok jellegét, stb.

Fájl feltöltése:


Feliratkozás hírlevélre

Értesüljön első kézből újdonságainkról, akcióinkról: Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Név:
E-mail cím: